Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine Premik.si

Center Premik d.o.o.

sedež podjetja: Cankarjeva c. 5, 1370 Logatec (lokacija prostorov je na NEUBERGERJEVI 9, v Ljubljani)

Davčna številka: SI51989328

Matična številka: 2365081

TRR: SI56 0475 2000 1419 257, Nova KBM

e-mail: info@premik.si

tel.: 040 799 797 ali 031 612 529

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Premik.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Upravljalec spletne trgovine Premik.si (v nadaljevanju “Premik.si” ali “spletna trgovina”) je podjetje Center Premik d.o.o., Cankarjeva c. 5, 1370 Logatec (v nadaljevanju “ponudnik”).

Z uporabo spletne strani se strinjate s pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila), zato vas prosimo, da si le-te preberete.

Podjetje Center Premik d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev poslovanja v spletni trgovini Premik.si.

 

Vrste uporabnikov

Z registracijo na spletni strani   www.premik.si  postanete član Premik.si. Pravico do nakupa v spletni trgovini Premik.si imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se jim pred nakupom ni potrebno registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec geslo in uporabniško ime, s katerim se lahko prijavi v spletno trgovino. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori pod svojim profilom “moj račun”.

Dostopnost informacij

Spletna trgovina Premik.si se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

  1. a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  2. b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  3. c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
  4. d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  5. e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  6. f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  7. g) način plačila in dostave,
  8. h) časovno veljavnost ponudbe,
  9. i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
  10. j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Cene izdelkov v spletni trgovini Premik.si so izražene v evrih in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene vsebujejo DDV – obračunan na podlagi 1.odstavka 94.člena Zakona o davku na dodano vrednost (podjetje je zavezanec za DDV).

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Premik.si ažurirajo in spreminjajo pogosto in hitro. V primeru, da artikli niso na zalogi, pa je to tudi jasno označeno.

Cena v spletni trgovini Premik.si je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Podjetje Center Premik d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Premik.si in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Premik.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Premik.si kot za kupca. Zaradi zagotavljanja točnosti dobave oz. točnosti podatkov lahko Premik.si pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične, le da v vnosu podatkov, vnesete tudi podatke za podjetje (naziv in davčno številko).

Načini plačila

Spletna trgovina Premik.si omogoča naslednje načine plačila:

–  z gotovino ob prevzemu blaga dostavne službe DPD ali GSL

–  z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine Premik.si – Center Premik d.o.o. (na podlagi potrjenega naročila). Po opravljenem plačilu na račun upravitelja – Center Premik d.o.o. se kupcu pošljejo izdelki in račun z dostavno službo oz. kupec lahko osebno prevzame blago naslednji delovni dan po plačilu po nujnem predhodnem dogovoru o uri prevzema, in sicer na naslovu: Center Premik, Neubergerjeva ul. 9, 1000 Ljubljana.

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 60,00 € so brezplačni, do 28,99 € je cena pakiranja in dostave 3,90 €, od 29,00 € do 59,99 € je cena pakiranje in dostave 2,60 €.  Možen pa je tudi osebni prevzem na naslovu: Neubergerjeva ul. 9, 1000 Ljubljana in sicer po nujnem predhodnem dogovoru o uri prevzema blaga. V tem primeru je potrebno predhodno plačilo naročila (nakazilo na račun upravitelja spletne trgovine Premik.si – Center Premik d.o.o. na podlagi potrjenega naročila). Pri osebnem prevzemu stroškov prevzema ni. Na prevzemnem mestu Premik.si v Ljubljani NI možno plačilo z gotovino ali s plačilno oziroma kreditno kartico. Osebni prevzem je možen vsak delavni dan po nujnem predhodnem dogovoru o uri prevzema blaga.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Kuponi za popust na naročilo

Kuponi za popust na naročilo, oz. promocijsko kodo lahko pridobite, če ste aktivni član društva, ki pri nas kupuje opremo. S kuponi lahko uveljavljate popuste. Kuponi so časovno omejeni.

Uporaba kupona pri naročilu:

–  Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.

– Obiščite košarico in na dnu tabele v kateri so vaši izbrani artikli v okno vpišete ustrezno kodo kupona in kliknite gumb »Uporabi kupon«. Ob kliku se vam bo znesek za plačilo ustrezno znižal. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Izdaja računa

Spletna trgovina Premik.si po plačilu oz. pri dostavi naročenih artiklov kupcu priloži original račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Odstop od naročenega blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (info@premik.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti nepoškodovano in neodprto blago, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik vrne blago na naslov: Center Premik d.o.o., Cankarjeva c. 5, 1370 Logatec. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oz. v 14 dneh od prejema vračila izdelkov.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Center Premik d.o.o. se obvezuje varovati podatke o kupcih in članih (osebni podatki, podatki o nakupih). Vse podatke, ki jih pridobi v spletni trgovini Premik.si in zbrane podatke, sme uporabljati izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Podatki o kupcih se varujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in se v nobenem primeru ne bodo posredovali tretjim oz. nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Premik.si bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih in sicer bo jasno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Premik.si izrecno spoštoval.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Premik.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka Premik.si in logotip sta v lasti podjetja Center Premik d.o.o..

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@premik.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Premik.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Premik.si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

OBVEŠČANJE IN E-NOVIČKE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Uporabnik se z zaključenim naročilom strinja, da ga do prostovoljne odjave prijavljamo na e-novičke. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.

Ekipa Premik.si ti želi prijetno nakupovanje.

Scroll to Top