Odlično 3. mesto karateista Marka Filipiča na tekmi svetovne Premier lige

Od 9. do 12.12.2021 je v Benetkah potekala najmočnejša svetovna liga (svetovni pokal) za mlade karateiste. Tekmovanja se je udeležilo kar 2349 tekmovalcev iz 54 držav! Slovenijo in naš Karate klub Kolektor Idrija so zastopali: Lia Krvina, Lan Kržišnik, Luka Mlakar, Cene Božič in Mark Filipič. Dokazali so, da so konkurenčni tudi najboljšim na svetu!

Cene Božič (kadeti -70 kg ) je prvo borbo zmagal z 2:0 proti Italijanu. V naslednji rundi je suvereno zmagal z visoko zmago 9:0, prav tako proti Italijanu in predčasno končal borbo. V tretji borbi pa mu je zmanjkalo le kanček sreče, saj je proti Špancu izgubil 4:5.

Lia Krvina (U14 -47kg ) je v prvi borbi po sodniški odločitvi premagala Italijanko z izidom 0:0. V drugi pa je žal kljub močni želji in dobri predstavi izgubila proti Nemki z 2:4.

Lan Kržišnik (U14 +55kg) je borbo proti Latvijcu začel suvereno in samozavestno, a je bil njegov nasprotnik zelo neugoden. Lan je kljub porazu 0:2 prikazal dober nastop, in tako s pokončno glavo končal tekmovanje.

Luka Mlakar (U14 -55kg ) je prikazal odlične borbe. Prvo borbo je dobil z rezultatom 5:0 proti Italijanu, drugo borbo pa 6:3. V tretji borbi pa mu je na žalost zmanjkalo malce sreče proti nasprotniku iz Nemčije in je tako končal tekmovanje s 3:5.

Mark Filipič (U14 -50 kg ) je za prvo borbo dobil nasprotnika iz Italije in ga premagal s 6:6. Borbo je dobil zaradi prednostne točke. V drugi borbi se je spopadel z Nemcem in izgubil z 1:9. Ker pa se je Nemec uvrstil v finale (dobitnik zlate medalje), se je lahko Mark boril za 3. mesto. V prvi borbi se je boril proti Angležu in zmagal s 5:4. V drugi borbi se je boril proti Ukrajincu in zmagal z 2:0. In v zadnji borbi, ki je bila napeta od začetka pa do konca, se je Mark ponovno spopadel s Ukrajincem in ga premagal s 5:2. Za tretje mesto je moral Mark premagati kar tri nasprotnike, kar mu je tudi uspelo!!!

Karate klub Kolektor Idrija nadaljuje z vrhunskimi nastopi in rezultati na najvišjih nivojih tekmovanj.

 

Scroll to Top