Šola tekmovalnega športnega karateja

Športno tekmovalno karate šolo v Karate inštitutu izvajamo v sklopu Karate kluba Kolektor Idrija, ki  je eden izmed najuspešnejših karate klubov v Sloveniji. Naši tekmovalci že več kot 40 let osvajajo odlične rezultate na državnem in mednarodnem nivoju.

Tekmovalna šola karateja se začne po 10. letu starosti. Otrokom, ki so vključeni v rekreativne programe in kažejo dovolj veliko zanimanje in prizadevnost, omogočimo vključevanje v dodatne tekmovalne treninge in kasneje vključevanje v tekmovalne skupine. Otroci, ki jih tekmovanja ne zanimajo, lahko treninge karateja nadaljujejo znotraj svojih obstoječih skupin. 

Tekmovalna šola karateja je usmerjena v pripravo tekmovalcev na tekmovanja in sledi vsem principom kvalitetnega trenažnega procesa. Treningi potekajo od 3-krat do 6-krat tedensko. Trenerska ekipa usklajuje delo na rednih in dodatnih treningih. Trenerska ekipa skrbno izbira tekmovanja, ki so primerna za posamezna starostna obdobja in izkušnje posameznega tekmovalca.

Najuspešnejši tekmovalci se lahko vključujejo v delo Nacionalne športne šole karateja in v delo mladinskih in članskih reprezentanc.

Delo na področju tekmovalnega karateja nenehno dopolnjujemo z modernimi trendi in sodniškimi pravili ter ga usklajujemo z delom na nivoju Nacionalne karate šole in delom v karate reprezentanci Slovenije.

Scroll to Top