Trenerji

dgr-8431

dr. Jernej Sever

Delo v klubu: predsednik, glavni trener

Usposobljenost: Strokovni delavec II 

Jernej Sever je vodja Centra premik v Ljubljani in glavni trener  Karate instituta, ki je eden najštevilčnejših tovrstnih društev pri nas. Je predsednik tehnične komisije v Karate zvezi Slovenije in  vodi izobraževalne programa za vaditelje in trenerje karateja. Pripravlja in vodi delavnice ter seminarje na temo boljšega soočanja s stresom, spoznavanja različnih telesnih tehnik in vzpostavljanja telesnega in čustvenega ravnovesja. Je tudi  soustanovitelj zagonskega podjetja Mojespretnosti.  Leta 2006 je magistriral iz področja filozofije, pomemben del magistrske naloge je bil narejen tudi na biotehnični fakulteti, iz področja nevrobiologije in etologije. Leta 2015 pa je doktoriral s področja kognitivne znanosti. Glavni področji njegovega raziskovanja sta predvsem kineziologija in kognitivna znanost.

S karatejem se je začel ukvarjati že pri 6 letih starosti. V svoji tekmovalni karieri je osvojil več državnih naslovov v katah in borbah ter bil stalni član slovenske mladinske in članske reprezentance. Največja tekmovalna uspeha sta 2. mesto na karate univerzijadi v Nantesu (Francija) ter 3. mesto na svetovnem JKA prvenstvu v Cardiffu (Velika Britanija). Iz področja borilnih veščin, meditacije in telesnih tehnik se je izobraževal pri različnih učiteljih iz celega sveta (Dušan Dačič/Srbija, Daniele Boffeli/Italija, Irie Hirokazu/Japonska). Leta 2005 je v Švici pod okriljem JKA zveze opravil izpit za mojstra črnega pasu 3. DAN.  Več kot 10 let se aktivno ukvarja tudi z vadbo taijiquana.  Zadnjih pet let se posveča tudi znanstvenemu raziskovanju osnovnih principov te kitajske borilne veščine. Taijiquan vadi z Žigom Tršarjem, ustanoviteljem Taiji inštituta pri nas. Žiga je učenec mojstra Zeng Xiangboa iz Tajvana.  V letu 2013 je svoje raziskovalno delo predstavil tudi na Kulturni univerzi v Tajpeju na Tajvanu, na Oddelku za borilne veščine, kjer so raziskave sprejeli z velikim zanimanjem.

Erin Ćoralić

Delo v klubu: trener tekmovalnih in rekreativnih skupin, trener kick boksa

Usposobljenost: Strokovni delavec II

Erin je diplomirani violinist. Dodiplomski študij je obiskoval v Londonu na Guildhall School of Music and Drama. Po zaključenem študiju v Londonu se je vrnil v Idrijo in začel aktivno delovati, sprva kot trener Kickboksa, nato pa tudi kot trener karateja, v sklopu Karate kluba Kolektor Idrija. Sočasno nadaljuje magistrski študij violine na glasbeni akademiji v Celovcu. S karatejem se je začel ukvarjati pri šestih letih. Udeleževal se je številnih državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer je bil zelo uspešen. V sklopu državnih tekmovanj je večkrat osvojil zlato. V srednji šoli je začel trenirati kickboks, v študentskih letih pa Muay Thai (tajski boks). Po vrnitvi v Idrijo je njegova pot ostala tesno prepletena z borilnimi veščinami, tokrat v drugačni vlogi. Leta 2018 je začel voditi treninge kickboksa, naslednje leto pa je z opravljenim usposabljanjem za vaditelja karateja, začel delovati tudi kot trener karateja. Trenutno je trener kickboksa v Idriji in karate trener tekmovalcev ter rekreativnih skupin v Idriji, Črnem Vrhu, Spodnji Idriji in Žireh.

Petra Zajc

Delo v klubu: trenerka tekmovalnih in rekreativnih skupin

Usposobljenost: Strokovni delavec I 

Pri 5 letih je začela s treningi akrobatike, pri 8 letih se je akrobatiki pridružil še karate.  Že mlada je začela nastopati na tekmovanjih v Sloveniji in tujini. S koncem osnovne šole se je pridružila slovenski karate reprezentanci v kadetski, nato še mladinski in članski kategoriji.  Zastopala je slovenske barve na dveh evropskih (Švica, Ciper) in enem svetovnem prvenstvu (Indonezija) ter mnogih drugih mednarodnih tekmovanjih. Izpit za 1. DAN je opravila 21.6.2014. Že v srednji šoli je drugim trenerjem pomagala pri vodenju treningov, po opravljenem usposabljanju za strokovnega delavca I je prevzela samostojno vodenje skupin. Tekmovalce redno spremlja na tekmah. Rada prenaša svoja znanja karateja na mlajše generacije. Zaključila je študij na Aplikativni kineziologiji na Fakulteti za vede o zdravju. Znanja iz študija lepo dopolnjujejo njeno trenersko delo.

 

Darja Krebs

Delo v klubu: trenerka tekmovalnih in rekreativnih skupin

Usposobljenost: Strokovni delavec I 

Karate je začela trenirati pri 7-ih letih v klubu Emona pod vodstvom Takashija Tokuhise. Njena tekmovalna pot se je pričela šele pri njenih poznih 18-ih letih. Od leta 1991 do leta 2000 je bila članica slovenske reprezentance. Ima več kot 10 nazivov državne prvakinje v borbah v srednji in absolutni kategoriji. Njen največji uspeh je 3. mesto na svetovnem WKF pokalu Pariz open leta 1999 in več 5. mest na evropskih prvenstvih. Je mojstrica karateja, 2. dan. Ima opravljen izpit za inštruktorja karateja I.

Po končani športni karieri se je posvetila družini in podjetniškim vodam. Ima dva otroka. Trenutno poučuje karate in druge gibalne veščine. Svoje znanje karateja nadgrajuje pri mojstru Borutu Mauhlerju. Poleg tega se ukvarja še s plesom in različnimi gibalnimi tehnikami. Rada ima otroke, rada dela z mladostniki in tudi starejšimi.

Maša Gala 

Delo v klubu: Mednarodna sodnica (European Karate Federation), vaditelj Zmajčkovega programa

Usposobljenost: Strokovni delavec I 

Maša Gala je po poklicu akademska slikarka. Zaključila je študij slikarstva, novih medijev in grafike na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, Univerza v Ljubljani, kjer je leta 2010 prejela študentsko Prešernovo nagrado za slikarstvo. Študijsko se je na področju avtorske fotografije izpopolnjevala na Akademiji za umetnost, arhitekturo in oblikovanje v Pragi, na Češkem. Poleg samostojne prakse od leta 2010 deluje tudi v umetniški skupini 3kolektiv. Od leta 2005 razstavlja v Sloveniji in v tujini (Francija, Nizozemska, Češka, Bolgarija, Italija, Švica) na različnih samostojnih in  skupinskih razstavah. Več o njenem delu lahko najdete na naslednjih spletnih straneh: www.masagala.eu in www.facebook.com/MASAGALAart.

S karatejem se aktivno ukvarja od leta 1993. Črni pas 2. DAN je opravila leta 2008, 1. DAN pa leta 2001 (Takashi Tokuhisa).  Več let je bila reprezentantka Slovenije v katah v kadetski in mladinski reprezentanci, aktivno je tekmovala v katah in borbah do leta 2007. Po zaključku tekmovalne kariere se je usmerila v sodniške in trenerske vode. Od leta 2003 sodi na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih za EKF in KZS. Poleg sojenja karateja jo zanima tudi delo z otroki in perspektivnimi tekmovalci v katah. V klubih Shotokan KK Ljubljana, Shotokan KK Grosuplje in KK Kolektor Idrija je trenirala otroke, mladostnike in rekreativce; po zaključku tekmovalne kariere pa tudi mlajše tekmovalce v katah. Opravljen ima tudi izpit instruktor karateja, trener karateja I. Zelo jo veseli delo z otroki in prenašanje znanja karateja naprej, na mlajše generacije.

»Likovna umetnost in karate sta moji veliki ljubezni in me spremljata že od malih nog ves čas. Vesela sem, da sem ju našla že tako zgodaj! « Maša Gala

Tinkara Černič

Delo v klubu: trenerka tekmovalnih in rekreativnih skupin

Usposobljenost: Strokovni delavec I 

Karate jo je navdušil že v osnovni šoli, začela ga je trenirati pri svojih osmih letih. Že kmalu je začela nastopati na različnih tekmovanjih po Sloveniji, kjer je bila precej uspešna. V srednješolskih letih je opravila tudi izpit za 1. DAN. Takrat je ugotovila, da je navdušuje delo z otroki in tako je začela sodelovati tudi pri treningih karateja, in sicer kot pomočnica trenerja. Po opravljenem usposabljanju za strokovnega delavca 1 je prevzela tudi samostojno vodenje skupin. Uspešno zaključuje tudi študij na Pedagoški fakulteti, smer Razredni pouk. Znanja in veščine, ki jih pridobi na fakulteti se lepo dopolnjujejo s trenerskim delom. 

Ivan Razpet

Delo v klubu: trener tekmovalnih in rekreativnih skupin

Usposobljenost: Strokovni delavec I 

S karatejem se je srečal v najstniških letih, pod vodstvom takratnih trenerjev v Idriji, Bojana Severja in Riharda Pavšiča. V začetku se je udeleževal tudi tekmovanj, vendar ga je karate kasneje začel zanimati kot,veščina”.

Kot vsestranski športnik se je ukvarjal še z drugimi športi: uspešno je tekmoval v gorskih tekih, ter se dve desetletji resno ukvarjal z alpinizmom. Zadnja leta pa se bolj aktivno ukvarja s trenersko vlogo v Karate klubu Cerkno pod okriljem Karate Instituta.

Tit Primožič

Delo v klubu: pomočnik trenerja tekmovalnih in rekreativnih skupin

Maruša Sara Carli

Delo v klubu: pomočnik trenerja tekmovalnih in rekreativnih skupin

Benjamin Bajuk

Delo v klubu: pomočnik trenerja tekmovalnih in rekreativnih skupin

Scroll to Top