BREZPLAČNI DELAVNICI – IDRIJA, sobota 27.9. 2014, ob 10:00 in 17:00.

sproscanje_roke[1]Vodja delavnice: mag. Jernej  Sever

SPROŠČANJE KRONIČNIH BOLEČIN V RAMENIH IN KRIŽU NA OSNOVI TRADICIONALNIH ZNANJ, mala dvorna ŠPC Idrija, 27.9.2014 od 10:00 do 12:00.

Bolečine v ramenih in križu so ena izmed najbolj pogostih težav s katerimi se srečuje moderni človek.  Osnovni razlogi za te težave, so prisilna sedeča drža, oblikovanje napačnih gibalnih vzorcev, neustrezno gibanje in stres. S pomočjo ozaveščanja gibalnih vzorcev in redne pravilne vadbe je mogoče kronične bolečine omiliti ali jih odpraviti.
Na delavnici bomo spoznali osnovne principe delovanja našega gibalnega sistema ter metode in vadbene modele, ki nam lahko pomagajo ozavestiti in odpraviti odvečne napetosti v predelu ramen in križa.

SPOZNAVNJE OSNOVNIH PRINICIPOV GIBANJA IZ TAIJIQUANA (TAICHIJA), KI SO UPORABNI V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU, mala dvorna ŠPC Idrija, 27.9.2014 od 17:00 do 19:00.
Čeprav danes taijiquan poznamo predvsem v obliki samostojne vadbe, osnovni principi gibanja na katerih temelji njegovo izročilo temeljijo na borbeni izkušnji, ki temelji na vadbi v dvoje. Glavni cilj vadbe v dvoje je, da ostanemo v nenehnem kontaktu s partnerjem. Na osnovi potiskanja, vlečenja in speljevanja, poskušamo z čim manjšo silo nadzorovati nasprotnikovo ravnotežje. Ta ideal opisuje tudi znana metafora, da “4 g lahko premagaho 1000 kg”.
Na delavnicami se bomo spoznali z osnovnimi principi učinkovitega gibanja v taijiquanu. Spoznali se bomo z nekaterimi nevrofiziološkimi mehanizmi,ki določajo naše gibanje in ohranjanje ravnotežja in ugotavljali na kakšen način nam lahko principi gibanja, ki jih predlaga taijiquan, pomagajo v vsakdanjem življenju.

Scroll to Top