Intervju z Jernejem Severjem na znanost.metinalista

jernej_fotoNa povezi na koncu prispevka lahko poslušate intervju na temo raziskav, ki jih je v sklopu svojega doktorskega študija izvajal Jernej Sever.

“JERNEJ SEVER je pravkar doktoriral s področja kognitivne znanosti na Oddelku za filozofijo ljubljanske Filozofske fakultete. V svojem raziskovalnem delu združuje kineziologijo, psihologijo in filozofijo. Preučuje nevrofiziološke procese pri pridobivanju kompleksnih izkušenj, denimo tistih iz sveta borilnih veščin ali meditacije, predvsem pa se osredotoča na kitajsko veščino taijiquan (po domače: taj či).

Izvedel je številne eksperimente, s katerimi je podal uvid v razlike v gibanju različnih skupin ljudi, ter zasnoval masažne naprave, ki omogočajo učinkovito učenje novih gibalnih vzorcev. Ima skoraj 30 let pedagoških in tekmovalnih izkušenj v karateju in drugih borilnih veščinah in o gibanju razmišlja na celosten in (za znanost) nov način. Vabljeni k branju povzetka njegove sicer obsežne doktorske disertacije ali predstavitvi nekaterih eksperimentov v slovenskem in angleškem jeziku. Kadar Jernej ne trenira ali se ukvarja z družino, rad bere znanstveno fantastiko ali pogleda kakšen film.” (dr. Luka Ausec)

Povezava intervju.

Scroll to Top