Festival Vaba v Premiku od 1.6. do 5.6.

Program: 

1. Junij, ob 20:00:  T.R.G.” Gibalna igra

 

Plešejo in se igrajo Tina Janežič, Radharani Pernarčič, Gorazd Pakozdi ter gosti

Trg je prostor mimohodov. Trg je čas prehoda, čeprav se na njem zadržiš mogoče dlje kot si se mislil. Telo je lahko trg. Trio je lahko trg. Ali pa ena ura je lahko trg. Na trgu nihče ne biva. Na trg se zlivajo različni časi. Tina, Radharani in Gorazd preigravajo najrazličnejša srečanja, da jih prelijejo v preplet gibov, ki s svojo izraznostjo in neposrednostjo osupne in navidhne še koga, da se jim pridruži. Opazujejo srečanja dveh ljudi, prostora in človeka, čustva in okna, vrat in ptičjega petja, glasbe in lesenega poda. Trg ni nikoli nasičen, vedno ostane prostor za še nekaj, vsaj še prostor za nebo. 

 

2. Junij, ob 20:00:  Ana Kravanja in Samo Kutin   Glasbena improvizacija

 Samo Kutin in Ana Kravanja ustvarjata v različnih improvizacijskih sestavih, skupaj pa tvorita tudi zasedbo Najoua, kjer se posvečata muziciranju na kalimbe. V polju svobodne improvizacije sta že nekaj časa prisotna z glasbiloma hurdy gurdyjem in violino, v zadnjem času pa ga pestrijo tudi lastnoročno izdelana ali predelana glasbila in zvočila.

 

 

 

3. Junij, ob 20:00:  NA ZAČASNEM NASLOVU NAJINEGA POČETJA                                            Performativno-zvočna instalacija

 

Idejna zasnova: Radharani Pernarčič
Avtorja in izvajalca: Srečko Jorš & Radharani Pernarčič


Na začasnem naslovu najinega početja je umetniško-raziskovalni projekt, ki poteka od 2013, njegov vztrajnostni moment pa se samogenerira iz osnovne metode: raziskovalnih scorov.


Score No. 17: PISMA V PARALELNOST

Za opazovalca so stvari preproste. Ko stojiš sredi stvari, pa tvoja vmeščenost vanje lahko omeji tvoj pogled. Zaupanje ni rezultat zanesljivosti: je temelj in sredstvo za vzpostavljanje orientacije. Tudi ko te dolgo ne vidim, sem izvajalec v najini skupni opazovalnici. Tokratni score temelji na preprosti delitvi prostora: gledalci vidijo celotno dogajanje, performerja pa ločuje zastor, lahko si le pišeta pisma – z istega in na isti začasni naslov. Vsak ob svojem času, ki je skupni čas. Paralelnost navadno namiguje na pomanjkanje stika, toda – ali lahko zagledamo paralelnost kot način povezane relacije? Je lahko tudi paralelnost polje, v katerem se odvijata igra in  komunikacija?4. Junij ob 20:00:  “H.F.A.”  Plesna predstava

 

Avtor in izvajalec: Ryuzo Fukuhara

 


H.F.A. je kratica za visoko funkcionalni avtizem. Ta ples je bil spočet, ko sem izvedel za njegove značilnosti. Naredil sem test “kvocient avtističnega spektra” (http://psychology-tools.com/autism-spectrum-quotient/). Rezultat me je dal misliti, da sem priklical nekaj dogodkov iz mojega življenja z drugega zornega kota. Ta predstava je poskus, da bi še enkrat doživel te dogodke zase ob govoru in z dejanji povezanimi z mojo stroko – plesom.

 

5. Junij ob 20:00:  “M”  dokumentarno srečanje, M različica 1.8

Koncept: Gregor Kamnikar
Koreografija, zvok, MC: Klemen Papež
Izvedba: Marjeta Kamnikar
Produkcija: Federacija

 

 
M je dokumentacijski program, ki za dokumentiranje uporablja algoritem “Trenutek postane dogodek, ko trenutek ustvari lastno dokumentacijo”. Marjeta Kamnikar je na vabilo in izziv svojega sina Gregorja Kamnikarja pred leti začela plesati. Pleše tako, da je v vsakem gibu že celotno srečanje in da je srečanje en sam gib. To izredno tvegano in hologramsko nalogo z veseljem deli in uresničuje skupaj z drugimi na samem srečanju. Vabljeni, da se ji pridružite v plesnem vpraševanju po tem, kaj je ples, gib, srečanje, dokumentacija, trenutek, dogodek in kaj sploh tu počnemo.Vstopnina je 5eur na predstavo, 12eur za katerekoli 3 predstave, 20eur za vseh 5 predstav. 

Karte so naprodaj 1 uro pred predstavo v avli Premika
Scroll to Top