Deset novih mojstrov karateja in preko 290 uspešno opravljenih izpitov za nižje pasove

Ob zaključku šolskega leta se je v zaključne izpite za nižje in mojstrske pasove vključilo preko 300 naših članov. Več kot 290 otrok in odraslih je uspešno opravilo izpite za nižje pasove, 10 kandidatov pa je v soboto, 15. 6., v Idriji uspešno opravilo tudi izpit za črni pas. 

Izpit za črni pas v karateju predstavlja določen mejnik, nekakšen zaključek srednje šole, karatejsko maturo, pri katerem morajo kandidati pokazati široko znanje karateja, ki vključuje karate elemente, šolske in mojstrske kate, borbene elemente in prosto borbo.  Izpit za črni pas, in s tem naziv mojstra karateja, lahko uspešno opravijo odrasli člani kluba in mladostniki, ki dopolnijo 16 let, po vsaj 5 do 6 letih rednega treninga.

Vsi letošnji kandidati so zelo prepričljivo izpolnili mojstrske norme in zahteve ter tako uspešno opravili izpite. Naši novi mojstri karateja so:

Gaja Humar, Luka Mlakar, Mark Filipič, Jure Florjančič, Aleš Lapajne, Mitja Gnezda, Vasja Trstenjak, Mateja Mlinar Poljanšek, Damir Vrhovec, Tomaž Žakelj in Sofija Carli, Julija Seljak, Tea Logar, ki so izpit opravile že med šolskim letom. 

Vsem novim mojstrom in tudi vsem ostalim članom, ki so opravljali izpite za nižje pasove, iskreno čestitamo in jim želimo prijetno poletje.

Fotografije izpitov si lahko ogledate na naši Facebook strani na povezavi:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=karateinstituteslo&set=a.806330178263903

Scroll to Top