Varuhi življenja v Mestni knjižnici Idrija (30. 5. ob 19:00)

Vabimo vas, da se v torek 30. 5. ob 19:00 pridružite Jerneju v Mestni knjižnici in čitalnici Idrija (Galerija Magazin) na predstavitvi romana Varuhi življenja, ki sta ga napisala skupaj s pisateljico Nino Kokelj.

Predstavitev romana bo podprta s prosojnicami na teme čuječnosti, pravilnega in učinkovitega gibanja, ekologije in filozofskega pogleda na svet, ki predstavljajo temelj mladinskega romana. Na predstavitev so vabljeni starši, učitelji in vsi, ki jih zanima vizija z naravo usklajenega sveta, prepletena s pustolovsko zgodbo za mlade. Roman je lahko tudi uporaben didaktičen pripomoček, ki mladim omenjene teme približa na zanimiv in enostaven način.  

“Čeprav ju je preplavila globoka žalost, sta začutila, da sta dovolj močna
in bosta zmogla prestati to slovo. Tudi če je težko in boleče.
Spoznala sta, da je slovo del iskrenega prijateljstva in
močne ljubezni. Je sestavni del življenja, ki prinese bolečino,
a mu hkrati da tudi neizmerno lepoto, edinstvenost in nepozabnost. ” Varuhi Življenja

Prisluhnite kratkemu pogovoru z soavtorjem romana Jernejem Sever

http://www.primorskival.si/novica.php?oid=19385

Jernej Sever, učitelj borilnih veščin, doktor filozofije, in uveljavljena pisateljica Nina Kokelj sta skupaj napisala pustolovski roman Varuhi življenja, ki v ospredje postavlja vprašanja ekologije, naravnih virov in vizionarskih rešitev za trajnostno ravnanje z naravo. Ta svež mladinski roman aktivno promovira vrednote poguma, sočutja do vseh živih bitij, iznajdljivosti, neodvisnega mišljenja in skrbi za prihodnost. Izpostavlja pomen stika z našim telesom in naravo, ki lahko deluje kot protiutež modernemu, vse bolj virtualnemu svetu. Poudarja pomen kvalitetnega aktivnega življenja in različnih telesnih ter mentalnih tehnik s katerimi lahko vzpostavljamo notranje in zunanje ravnovesje. Odpira in na nevsiljiv način predlaga odgovore na temeljna bivanjska vprašanja; kaj pomeni prijateljstvo, kakšno je mesto človeka v svetu, o pomenu odraščanja in oblikovanja lastne osebnosti ter sprejemanju bolečine slovesa, izgube. Knjigo obenem bogati bujna domišljija, ki nas popelje v svet zmajev, legend in nenavadnih prijateljev, ki jih junaki srečajo na svoji poti.

 

Scroll to Top