MLADINSKI ROMAN VARUHI ŽIVLJENJA

Vodja Karate inštituta, dr. Jernej Sever, je skupaj s pisateljico Nino Kokelj pri založbi Vida izdal svoj prvi mladinski roman »Varuhi življenja«.

NAROČILO KNJIGE – Knjige, ki jih boste naročili do petka 21.4. bo mogoče prevzeti že na Zmajčkovi tekmi 22. 4. 2023.

Članom Karate inštituta Slovenije, ki preko nas naročijo knjigo v mehki vezavi(22,90 eur), ali trdi vezavi (29,90 eur) bomo na naslednji položnici priznali 5 eur popusta pri vadnini

Knjigo lahko naročite na povezavi:

Mladinski roman Varuhi življenja – Karate Institute (karate-institute.org)

In jo prelistate na: 

VaruhiZivljenja.indd (druzina.si)

Kratek opis romana

To sveže mladinsko delo aktivno promovira vrednote poguma, sočutja do vseh živih bitij, iznajdljivosti, neodvisnega mišljenja in skrbi za prihodnost. Knjigo obenem bogati bujna domišljija, ki nas popelje v svet zmajev, legend in nenavadnih prijateljev, ki jih junaki srečujejo na poti. 

Roman je dragocen učni pripomoček, primeren za otroke v osnovnih šolah, ki bodo skozi fantazijsko zgodbo odkrivali trajnostne možnosti ravnanja z naravo, predvsem pa spoznavali veščine, vedenja in vrednote, ki nam lahko pomagajo oblikovati socialno pravičnejši in z našim okoljem in naravo bolj ubran svet. Zaradi vizije drugačnega sveta in osnovnih eksistencialnih  vprašanj, ki jih roman odpira,  pa ga lahko skupaj z otroci berejo tudi starši in učitelji. Na osnovi ustreznih izkušenj, vrednot in veščin lahko sprejemamo odgovorne odločitve, ki porajajo možnost lepšega sveta prihodnosti. Vse to je v tej knjigi prikazano na slikovitem, pravljičnem ozadju, ki mladega bralca pritegne in izzove, da se prepusti domišljiji.

Odlomek povezan z vadbo pozornosti, ki je vključena tudi v našo vadbo karateja 

»Lini občutek ni bil popolnoma tuj. Poznala ga je iz knjige o zmajih in ga občutila pri Gozdogledu. Udobno se je namestila, kakor ji je pokazal moški, in obmirovala. Opazovala je ljudi, ki so prihajali in odhajali. Drug zadrugim, na zelo podoben način, vendar vseeno drugače. Bili so zanimivi. Kot dan in noč. Kot dež in sonce. Zima in poletje. Le ona je mirovala. Imela je občutek, da se je čas ustavil. Bilo je nenavadno in prijetno. Mirno, odločno, a hkrati tudi zelo težko. Misli so ji pogosto pobegnile. Razmišljala je o tem, kaj dela Rju. Spomnila se je na njunega delfina. Kaj ju danes še čaka? Gledala je mamo in očeta. Le s težavo se je vrnila nazaj. V ta trenutek.«

Scroll to Top