Dve kulturi, dve borilni veščini in 20 različnih delavnic

slika1[1]

V sodelovanju s Taijiquan Institutom in Karate Institutom vas  vabimo na dogodek ”Dve kulturi, dve borilni veščini in 20 različnih delavnic”. V Centru Premik se bodo srečali mojstri borilnih veščin iz dveh tradicij. Kitajsko tradicijo bo zastopal Zeng Xiangbo s Tajvana z ekipo tajvanskih in slovenskih trenerjev. Japonsko tradicijo bo zastopal Giovanni Settimo 5. DAN Wado ryu z ekipo italijanskih in slovenskih trenerjev.

Center Premik v navezi z evropskimi in tajvanskimi znanstveniki ter gostovanji mojstrov borilnih veščin ustvarja prostor, kjer se prepletata znanost in praksa, zahod in vzhod. Naš osnovni cilj je oblikovati odprto vzdušje, kjer se ne izpostavlja posameznih šol in učiteljev, ampak se na osnovi izmenjave idej in znanj raziskuje osnovne principe borilnih in drugih gibalnih veščin. S pomočjo znanstvenih raziskav pa poskušamo te principe umeščati v vsakdanje življenje.

Dogodek bomo izkoristili tudi za otvoritev našega raziskovalnega centra v katerem bomo vsem zainteresiranim udeležencem omogočili inovativno merjenje stabilnosti telesa med nenadnimi razbremenitvami ter merjenje moči ter učinkovitosti ročnih udarcev.

Dogodek podpirata Tajvansko društvo v Sloveniji, ter Evropski socialni sklad.

Klikni za urnik, natančen razpored in informacije o prijavi.

Scroll to Top