Merjenje motoričnih sposobnosti po dostopnih cenah za rekreativne in vrhunske športnke

Merjenja motoričnih sposobnosti predstavljajo pomemben del vadbenega procesa. S pomočjo nadzorovanega merjenja posameznih motoričnih sposobnosti kot so hitrost, moč, gibljivost, ravnotežje, koordinacija in natančnost, lahko oblikujemo boljše vadbene procese in jih po potrebi prilagodimo specifičnim potrebam posameznika. Ker se zavedamo, da taka oblika rednega testiranja lahko nudi pomembno pomoč pri gibalnem razvoju športnikov in rekreativcev in da imajo klubi, starši in športniki pogosto zelo omejena sredstva, smo se v podjetju Center Premik d.o.o. odločili, da oblikujemo program merjenj, ki bo cenovno dostopen, kvaliteten, pregleden in uporaben.

nina_mala[1]Merjenja in izdelava poročil:

Merjenja se trenutno izvajajo na dvojni plošči za merjenje sil na podlago, ki na osnovi sil, ki delujejo v navpični smeri izračunajo različne vrednosti. Obdelavo podatkov izvajamo s programom ARS, ki ga je razvilo slovensko podjetje in ga kot delovno orodje trži tudi eden izmed največjih svetovnih proizvajalcev omenjenih plošč. Program omogoča izračun večine vrednosti, ki jih lahko najdemo v strokovni literaturi. Bolj zahtevni uporabniki imajo možnost, da sami izberejo načine testiranja in vrednosti, ki bi jih radi spremljali. Za splošno uporabo in tudi cenovno najbolj dostopno ponudbo smo pripravili osnovni paket, ki vsebuje štiri standardne teste. V dogovoru z vami lahko teste, ki so vključeni v paket prilagodimo vašim željam.  Programska oprema omogoča avtomatično izdelavo poročil, primerjavo podatkov med različnimi obiski, ali primerjavo z različnimi skupinami. Na ta način lahko dobimo celovito oceno posameznikovih motoričnih sposobnosti.

Kratek opis osnovnega paketa: 

Standarni paket vsebuje štiri osnovne teste, vsakega se izvede v treh ponovitvah na osnovi katere se izračuna povprečna vrednost.  V ceno je vključena tudi izdelava poročila za posamezne osebe in skupino.

Meritve:

1. Merjenje ravnotežja

2. Skok iz počepa

3. Skok z nasprotnim gibanjem

4. Nizki skiping

Namesto predlaganih tetstov lahko na vašo željo v osnovni paket vključimo tudi druge standardne oblike merjenja.

Poročilo:

1. Izdelava univerzalnega poročilo za vsako osebo posebej

2. Izdelava poročila za trenerja

3. Možnost prejema uporabniškega imena na spletu z dostopom do poročila

4. Poročilo poleg povprečnih vrednosti za vsako osebo, lahko vsebuje tudi primerjavo  nekaterih parametrov z izbrano populacijo

Najnižja cena celotnega standarnega paketa je 12 eur na osebo. Cena že vključuje DDV in velja v primeru, da se meritev, v naših poslovnih prostorih v Ljubljani udeleži vsaj 8 oseb. Meritve izvajamo tudi na terenu. V tem primeru zaračunamo potne stroške po veljavni kilometrini in eno režijsko uro po 25 eur. Pri dodatnem delu in prilagajanju poročil za porabljeni čas obračunamo strokovne ure po 25eur.  Ista cena velja tudi pri izdelavi osebnega poročila, kjer se poročilu doda opis osebnega profila merjenca. Za vsa dogovrjena dodatna dela pa vam seveda v naprej pripravimo predračun.

Dodatna in specifična merjenja, izvajanje osebnega poročila, oblikovaje specifilnih oblik merjenja:

V skladu z dogovorom s trenerjem se lahko oblikuje ali izbere specifična merjenja in se jih vključi v poročilo. Z različnimi postavitvami merilnih plošč na tla ali na steno, lahko izvedemo bolj specifične oblike testiranj, ki jih lahko prilagodimo posameznim športnim panogam. Možnosti je veliko. Merjenje hitrosti izmeta medicinke, merjenj frekvence udarcev, merjenje odziva po nenadnih razbremenitvah in druge.

Primer osebnega poročila: 

V priponki Zajc Nekdo_2014-08-20-15-35.pdf si lahko ogledate primer osebnega poročila, ki vsebuje numerične podatke za tri teste  in primerjavo istih rezultatov z izbrano populacijo.

3 thoughts on “Merjenje motoričnih sposobnosti po dostopnih cenah za rekreativne in vrhunske športnke”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top