HITER POGLED NA LETO 2017 in VOŠČILO

premik_srecno_2017_2

Za nami je še eno uspešno tekmovalno in vadbeno leto. V letu 2017 so naši trenerji prenašali znanje karateja, drugih borilnih veščin in akrobatike v Idriji, Sp. Idriji, Žireh, Cerknem, Ljubljani, Logatcu in Črnem Vrhu. V naštetih krajih se je vadbe redno udeleževalo 270 otrok in mladostnikov in nekaj čez 50 odraslih. Leto je bilo tudi tekmovalno zelo uspešno. Najbolj je odmeven rezultat je uspel Titu Primožiču na svetovnem prvenstvu na Tenerifih, kjer je po 3 zmagah obstal v ¼ finalu. Čeprav smo pričakovali kakšno zmago več, je bilo uspešno tudi državno prvenstvo do 21 let, kjer so naši tekmovalci dosegli 10 odličij.

GLAVNE NOVOSTI PRI DELU V REKREATIVNIH IN TEKMOVALNIH SKUPINAH

Eden izmed glavnih namenov športa je omogočiti razvoj splošnih gibalnih in tudi vedenjskih spretnosti čim večjemu številu otrok, mladostnikov in tudi odraslih ter starostnikov. V karate inštitutu se tako iz leta v leto trudimo, da izpopolnjujemo naše programe in omogočamo čim širši populaciji splošen gibalni razvoj. Programov ne izpopolnjujemo samo na nivoju dela z otroki, ampak tudi pri delu z odraslimi in starostniki. V letu 2017 se je tako obstoječim skupinam karateja, tai čija in kick boksa, priključila še skupina karateja za odrasle v Cerknem. Maša Gala pa v Ljubljani preko upokojenskega društva izvaja program karateja za starostnike.

Zato, da bi naše delo dodatno sistematizirali in nadgradili, smo v preteklem letu začeli postopno prenašati testiranja, ocene izpitov in različne aktivnosti, ki jih izvajamo na nivoju klubov, v aplikacijo Moje spretnosti. S pomočjo aplikacije bi radi omogočili članom spremljati vadbeni proces in slediti njihovem napredku. Aplikacija omogoča organiziranje sočasnih aktivnosti v vseh krajih, kjer izvajamo vadbo. V aplikacijo Moje spretnosti bomo postopno začeli dodajati tudi izobraževane vsebine ter začeli izvajati obveščanje članov.

TABOR 2017

Po nekaj letih smo ponovno organizirali poletni tabor, in sicer v Portorožu.  Udeležilo se ga je 50 članov iz Idrije, Žirov, Spodnje Idrije, Cerknega in Ljubljane. Tabor je bil namenjen druženju članov Karate instituta ter utrjevanju in izpopolnjevanju znanja iz karateja. Udeleženci so bili navdušeni, zato so že izrazili željo po organizaciji ponovnega tovrstnega druženja.

TEKMOVANJA IN TEKMOVALNI USPEHI

V letu smo 2017 smo organizirali in se udeležili mnogih tekmovanj, ki so namenjena različnim stopnjam znanja naših članov. Za najmlajše smo tako organizirali Zmajčkovo tekmovanje, ki se ga lahko udeležijo vsi naši člani. Za vse tiste, ki vadijo vsaj dve leti in več smo skupaj s Karate klubom Piran in Karate klubom Mawashi iz Postojne organizirali primorski pokal, ki bo potekal tudi v letu 2018. Najbolj prizadevni tekmovalci v otroških, mladinskih in članskih kategorijah so se redno udeleževali pokalnih, državnih in mednarodnih tekmovanj. Vseh skupaj se je preko leta nabralo čez 20. Med njimi je bilo pet naših članov vključeno v mladinsko in člansko reprezentanco, štirje pa v otroško. Tekmovalcem čestitamo za njihove uspehe. Hkrati se zahvaljujemo našemu generalnemu sponzorju koncernu Kolektor in ostalim sponzorjem za sofinanciranju naših tekmovalnih programov.

Vsem članom želimo prijetne praznike in veliko uspehov v prihajajočem letu.

Trenerska ekipa Karate instituta

Scroll to Top