Nikoli ni prepozna za začetek – borilne veščine in funkcionalna vadba za odrasle

Izkoristite začetek novega leta in se priključite našim programom za odrasle.

Izboljšajte splošno fizično pripravljenost, koordinacijo, gibljivost, ravnotežje in koncentracijo. Naučite se vzpostaviti pravilno in sproščeno držo ter spoznavajte borbene načine soočanja s stresnimi situacijami.

Splošno razumevanje borilnih veščin lahko izpopolnite v seriji člankov

Jernej Sever (delo.si) https://www.delo.si/tag/jernej-sever/

Več o naših programih si lahko preberete na

Karate in tai chi za odrasle

Ob začetku novega leta se lahko priključite naslednjim programom (vsi udeleženci morajo izpolnjevati PCT pogoj):

 

Začetni in nadaljevalni tečaj karateja za odrasle

Idrija, mala dvorana ŠPC, 10.1.2022 ob 20:00

Žiri, Gasilski dom, 6.1. in 13.1.2022 ob 20:00

Ljubljana, Center Premik, Neubergerjeva 9, 11.1. in 18.1.2022 zjutraj 7:15 – 8.30 in/ali 5.1. in 12.1.2022 ob 20:30 do 22:00

 

Karate za ženske

Ljubljana, Center Premik, Neubergerjeva 9, 5.1. in 12.1.2022 ob 18:00 

 

Funkcionalna vadba in tai či

Idrija, mala dvorana ŠPC 5.1. in 12.1.2022 ob 20:15

 

Kickboks za odrasle

Idrija, mala dvorana ŠPC, 11.1. in 18.1.2022 ob 19:00

Žiri, Gasilski dom, 10.1. in 17.1.2022 ob 18:30

 

Kako vadbo karateja ocenjujejo naši člani skupin za odrasle:

˝Trening karateja mi je všeč, ker poleg borilnih elementov vključuje tudi raztezne vaje in vaje za moč.

Na začetku sem bil presenečen, kako težko je pravzaprav zavestno nadzorovati gibe različnih delov svojega telesa in pravilno izvesti udarce in stave.

S treningom se je moja koordinacija izboljšala, poleg tega sta se izboljšala moja telesna drža in koncentracija, tudi v prostem času.

Karate bi priporočil vsem, ki si želijo izboljšati svojo telesno pripravljenost, koordinacijo, koncentracijo in hkrati naučiti borilne veščine, ki lahko pride prav v kakšni neugodni situaciji.˝

Aleš

˝Na karate sem, kot nepoznavalec, gledal vedno kot na borilno veščino in surov šport, kar pa me nikoli ni preveč privlačilo. V konkretnejši stik z njim sem prišel ob vpisu sina na vadbo, z namenom, da kanaliziramo njegovo odvečno energijo. Tako je po spletu okoliščin in povabilu mojstrice učiteljice Darje Krebs na odprto uro otroške vadbe, malo za šalo, malo zares, padla ideja, da organizira uro za odrasle. Odzvala sva se 2 kandidata, ki naju je »potegnilo«, in ki sva uspešno zaključila prvo leto treningov in pridobila rumeni pas.

Glede na to, da se nisem nikoli prej v življenju resno in redno ukvarjal s športom, mi je karate, na lastno presenečenje, zlezel pod kožo. Seveda gre tukaj zahvala Darji, ki nama je treninge prilagodila s kakšno dodatno minuto ogrevanja in raztezanja za starejše kosti, pri tehniki in katah pa nama nikakor ne prizanaša.

Vedno sem imel predstavo, da gre pri karateju samo za borbo in silo, je pa daleč od tega, kajti s treningi sem začel krepiti svoje mišice, paziti na držo in dihanje, pri moji starosti pa mi ustreza, da se 2x tedensko dodobra razgibam in naredim nekaj koristnega za svoje psihofizično počutje. Darjin dodatek k treningom je še sproščanje ob koncu vsake vadbe, kar je spet nekaj novega zame, saj si prej, v vsakodnevnem ritmu, nikoli nisem vzel časa za sprostitev. Celoten trening je skupek elementov, ki bolj kot na boj, spominjajo na ples z zaporedjem kontroliranih in koordiniranih gibov, ki blagodejno vplivajo na celoten organizem. Po vsaki vadbi se počutim odlično in z veseljem pričakujem naslednjo.

Pozitivni učinki na moje telo se kažejo v gibčnosti, stabilnosti in koordinaciji pri vsakodnevnih opravilih in tudi kakšen kilogram manj. Motivacija je visoka in z veseljem pričakujem vsako naslednje šolsko leto z naslednjo stopnjo in novim pasom.˝

Milan

Scroll to Top